Vad kan det vara för frukt? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Vad kan det vara för frukt?

Okej, frukten här i Brasilien spelar i en helt annan liga än den i Sverige. Kanske inte så konstigt i och med att det mesta på den svenska fruktavdelningen är importerat, men ändå… Jag blir alltid lika exhalterad när vi kommer hit – det spelar ingen roll hur många gånger jag varit här. Bananerna smakar som små karameller, mangon är lika perfekt varje gång, papayan to die for. Papaya tycker jag inte ens om i Sverige, har alltid tyckt att det smakar som en blandning av spya och tvål. Haha! Men den här hade jag nästan kunnat leva på. Mums! Häromdagen la jag ut en bild på Instastory och bad mina följare gissa vad det var för en frukt som Isabellas kusin visade upp. Några få har nog upplevt den live här i Brasilien eller i något annat tropiskt land för visst fick jag något enstaka rätt svar – men många gissade på citron eller äpple i jätteformat, medan andra trodde det var en mango eller melon.Rätt svar: passionsfrukt. Eller maracujá som det heter på portugisiska. Något helt annat än de små bruna skrumpna golfbollarna man hittar på ICA. Här är de stora som honungsmeloner – men kanske blir de som våra “svenska” om man låter de ligga? Min storebrorsa är i alla fall helt tokig i dessa här i Brasilien och åt typ fem om dagen när han var och hälsade på oss i Rio. Helt förståeligt! SÅ GOTT!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Wow vilken frukt!! Nej jämför man importerad frukt Sverige med den från sitt ursprungsland är den inte mycket att ha😒
    Gravid och fruktgalen som jag är just nu skulle jag göra mycket för en stor skål solmogen frukt just nu😋

Annons