Vad äter man till påsk? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Vad äter man till påsk?

Alltså mums! Min svägerskas man – det vill säga Gabriels systers man, Gabriels svåger (blir det min svåger också då?!) – är superduktig på att laga mat och i helgen gjorde han med hjälp av äldsta sonen hamburgare till oss allihopa. De blev verkligen så himla goda. Snacka om att vi blir bortskämda här borta med lagad mat till såväl lunch som middag. Jag skulle vilja slänga ihop något typiskt svenskt till påsken, men det står helt still i mitt huvud? Alltså vad äter vi på påsken? Ägg såklart, men det är ju inget man “lagar” för att bjuda på direkt. Haha! Prinskorv, skagenröra eller sill går såklart inte att hitta här i Brasilien. Köttbullar går bort för de är allihop katoliker och äter därför inte kött förrän på söndag. Lax tänkte jag därför, men det går nästan inte att få tag på färsk här och fryst känns lite trist. Kanske Janssons frestelse? En kladdkaka till efterrätt funkar ju till alla tillfällen och festligheter, men sist jag försökte mig på det i gasugn när vi bodde i Rio blev det pannkaka av hela kakan. Alldeles torr och inte det minsta kladdig… Har jag missat något riktigt “påskigt”? Hjälp mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons