Stor säng till en treåring? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Stor säng till en treåring?

Bara dagarna innan vi åkte hit till Brasilien bestämdes det att vi blir kvar i lägenheten i Kungsbacka året ut. Ingen är nog gladare än jag över det – känns så himla skönt att komma HEM när vi reser tillbaks till Sverige och inte till ett flyttkaos. För jag tycker verkligen att jag har lyckats få till den där hemmakänslan och vi trivs superbra allihopa. Nu när vi ju faktiskt har ytterligare sju månader i lägenheten framför oss har jag bestämt mig för att fixa och trixa lite till för att det ska bli ännu bättre. Nummer ett blir att skaffa en större säng till Isabellas rum. Hon har idag en helt ljuvlig växa-säng, men hon sover aldrig i den så det känns väldigt opraktiskt att den bara ska stå där och se fin ut. Inte minst med tanke på att ingen vuxen får plats att sova i den och det faktum att vi idag inte har några extra sängplatser i fall vi skulle få nattgäster. Så ja! Först tänkte jag att en 120-säng vore perfekt. Då får någon av oss plats att sova tillsammans med Isabella om vi skulle behöva dela på oss en natt eller så. Eller om någon av oss behöver få sova helt ostört, då kan man ju bre ut sig hur mycket som helst. Eller om vi får gäster som sagt, fast en 120-säng blir kanske lite väl trångt för två vuxna även om det bara rör sig om någon enstaka natt. Eller? Hur som helst tänkte jag mig en vanlig resårbotten med låga ben och en vit sängkappa över, kanske en sänglåda under. Och så en sänghimmel, det hade nog blivit fint. Men sedan så ramlade jag över bilderna nedan och blev helt förälskad. Vad tror ni om en Hemnes-dagbädd istället? Hur fint blev det inte med de nya beslagen? Drar man ut den blir det dessutom en 160-säng där två vuxna gäster gott och väl får plats. Plus den extra förvaringen ner till… Hmm så svårt, hjälp mig!Bilderna är lånade av @sanne.emelie på Instagram.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Köp inte en dagbädd! Vi gjorde det till vår dotter, men en mer obekväm och hård säng för en vuxen finns inte!!!!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa hon snurrar ju runt som en liten väderkvarn, men egentligen är den väl främst avsedd för gäster då vi idag saknar annan övernattningsplats… Isabella verkar inte ha några planer på att sluta sova tillsammans med oss i stora sängen, men man vet ju förstås aldrig hehe 🙂

 2. Marie

  Min äldsta dotter har 2 st sådana i killarnas rum. De är snart 7 och 8 år. När det kommer gäster så sover pojkarna i ett rum och gästerna i det andra. Perfekt lösning för dem eftersom deras farmor och farfar bor en flygresa bort. 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja men precis, jag har väl främst tänkt på den som sängplats åt gäster då vi idag inte har någon riktig övernattningsplats… Så på sätt är den ju himla smidig, och dessutom verkar den extra förvaringen jättesmart. Dock har en del skrivit att själva sängen är rätt obekväm, vad tycker du?

 3. Anne

  Vi har en sån i gästrummet. Den är inte så bekväm, vi har en tjock extra bäddmadrass till när den är utfälld. I vanliga läget kan nog ett barn ramla ur ganska lätt.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tack för din kommentar, du är inte den enda som upplever den obekväm… Hmm, får nog fundera vidare lite 🙂

 4. Mia

  Svärföräldrarna har en sådan! Blir en bra extra dubbelsäng för gäster. Kanske lite läbbigt för en liten som inte är van, den är ganska hög? Men superpraktiskt med lådorna under!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa, den verkar väldigt praktisk 🙂 Är egentligen mest avsedd för gäster då ju Isabella sover inne hos oss och inte verkar särskilt intresserad av att flytta in till egen säng ännu hur som helst hehe

Annons