Mama Tummy Day – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Mama Tummy Day

Ni har väl inte missat att det idag, den 25:e april, är Mama Tummy Day? Ett sätt att uppmärksamma kvinnors hälsa under och efter graviditet och förlossning. Varje år riskerar nämligen över 40 000 kvinnor i Sverige att få bestående problem efter graviditet och förlossning, varav många lider i det tysta, eller kanske ännu värre – söker vård, men nekas hjälp då det i många fall klassas som skönhetsbesvär trots dagliga svårigheter. Ett stort folkhälsoproblem på såväl individ- som samhällsnivå.

Så för mig är det självklart att vara med och uppmärksamma denna dag – och alla fantastiska mammamagar därute. Magen, en kroppsdel som jag själv har avskytt mer än någon annan under så många år… Tänk att det var två små prinsessor som behövdes för att jag till sist äntligen skulle kunna ge min stackars mage all den uppskattning och kärlek som den faktiskt förtjänar. Tack världens bästa mage (och kropp) för att du har skapat det allra viktigaste och vackraste i mitt liv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.