Powernap i hängmattan – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Powernap i hängmattan

Isabella slutade att sova middag i princip samma dag som Olivia föddes. Jag kan ärligt talat räkna på EN hand hur många gånger hon INTE sovit under dagtid innan dess. Måste vara något med att bli storasyster… Hos dagmamman sover hon forfarande, men hemma är det extremt svårt att få henne att somna så vi har låtit det vara. Ingen idé att bråka – det gäller ju att välja sina strider. Är vi ute och går kan Isabella slockna i vagnen, men det är väldigt sällan som hon självmant går med på att lägga sig mitt på dagen även om hon egentligen fortfarande är i behov av en stunds vila. Eftermiddagarna och kvällarna blir så mycket lättare då för oss allihopa. Humöret och tålamodet hos denna lilla fröken brukar annars inte vara att leka med runt femsnåret… Här i Brasilien blev det ett par siestor under första veckan, men det berodde nog mest på jetlagen för sedan har hon kämpat tappert för att hålla sig vaken. Nu slocknade hon dock precis i hängmattan vid poolen. Så skönt ju! Kan vara bästa vilan som finns tycker jag. Hur gamla var era barn när de slutade sova på dagen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Majsan

  Pojken slutade sova middag när han var i treårsåldern och flickan var bara lite drygt två år. Det gick inte att få henne att somna på kvällen om hon sovit så lite som bara fem minuter. Inga roliga eftermiddagar efter förskolan men det var bara att kämpa sig igenom dem. Hon sov iaf riktigt bra om nätterna.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Vad skönt! Dagsvilan har faktiskt aldrig direkt påverkat Isabellas nattsömn mer än att hon varit vaken lite längre om det blev en senare vila än vanligt, nästan snarare så att hon sover bättre de nätter som hon sovit på dagen. Om du förstår vad jag menar, lite snurrigt formulerat kanske 🙂 Jag själv ÄLSKAR fortfarande att sova middag haha

 2. Nat

  skönt att sova i hängmattan, ser underbart ut
  vilken härlig resa ni gör, sån upplevelse för hela familjen

  alla våra tre kiddoz har slutat sova på dagen nästan exakt samtidigt vid 2 1/2 år. De har verkligen kämpat för att somna men inte kunnat. Däremot har jag under säkert 7-8 månader sedan istället lagt dem tidigare på kvällen och de har ändå sovit fram tills att klockan ringer

  så från ungefär 2 1/2 års ålder har mina barn sovit från 18:00 till 07:00. När de blivit cirka 3 år har de lagt sig vid 19:00 och sovit till 07:00. Vår 8-åring får vara uppe till kl 20 och sover sen till 07

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa, det är ju bara så himla härligt att slumra till i hängmattan. Älskar det! Tack snälla för din kommentar <3