Första natten utan napp – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Första natten utan napp

Så hur gick första natten utan napp? Well, vi kan väl säga som så att det är en riktigt trött morsa som sitter här. Isabella hade ju som sagt lite svårt att somna igårkväll, men sedan sov hon gott fram tills klockan två då det satte igång. Arg och ledsen om vartannat. Jag försökte hålla mig så lugn som möjligt trots att jag i själva verket var sååå trött och bara ville sova, förklara pedagogiskt och bara finnas där. Trösta, klappa, klia på ryggen och erbjuda min famn. Ena stunden riktigt kokade Isabella av ilska och jag fick inte ens röra henne medan hon andra stunden förtvivlat snyftade i mina armar. När hon var som argast fanns det inte så mycket mer att göra än att bara sitta bredvid och låta henne veta att hon inte var ensam – för vad jag än sa eller gjorde fick det henne bara att bli ännu mer irriterad och frustrerad. Till sist la sig ilskan något och Isabella var mest bara ledsen, då hjälpte det mycket att bara hålla om, vyssja, nynna och berätta sagor. Jag vet inte hur många gånger jag somnade mitt i en mening där på slutet, men någon gång mitt i måste hon också ha somnat. Dock vaknade hon tidigare än vanligt och gnydde en aning – då gick vi upp och satte på lite barnprogram på TV och allt verkade plötsligt kännas så mycket bättre.

Jag är glad att vi nu har den här första natten avklarad för det var faktiskt skitjobbigt. Jag hoppas verkligen att den kommande natten blir lite lättare, framför allt för Isabellas skull. Det är klart att det är mycket känslor och sorg som måste få komma ut, men man känner sig verkligen hemsk som mamma. Idag har hon dock varit riktigt stolt och glad över att ha klarat av första natten utan napp. Hon ville direkt ringa till mormor och morfar för att berätta om det hela imorse, så jag antar att det är gott tecken. Två gånger under dagen har hon sagt “jag vill ha min napp”, men det har sedan glömts bort jättesnabbt. Heja min Isabella, det här grejar vi tillsammans. Ni andra som varit i samma situation, dela gärna med er av era erfarenheter <3 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Catrine

  Når min sønn var så gammel som Isabella og fortsatt tok lillesøsters smokk, viste jeg han et bilde av ødelagte tenner fra smokk/flaske, da var det aldri mer mas om den. Men lillesøster slutta før hun var 2år og det var MYE enklere! Den var helt glemt etter 2-3 dager. Håper nettene blir bedre raskt 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tack för att du delade med dig 🙂 Isabella tycker bara om en nappmodell och Olivia en annan som tur är, så hon är inte det minsta intresserad av lillasysters nappar. Vilket ju underlättar en hel del. Tack snälla du, hon somnade snabbt och utan gråt nu ikväll så hoppas natten går lika smidigt. Stor kram!