Hon lämnade napparna! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Hon lämnade napparna!

Idag hände det som jag började tro aldrig skulle hända. Vi lämnade förresten Porto de Galinhas och Gabriels hotell i tisdagskväll och befinner oss just nu i Rio, men mer om det imorgon (förlåt återigen för kass uppdatering, the little ones keep me busy) för nu har jag som ni säkert förstod BIG NEWS. Isabella har lämnat bort alla sina nappar. Jisses Amalia! På mer eller mindre eget initiativ dessutom. “Jag behöver inte mina nappar längre. Jag ska sluta med napp nu” sa hon imorse och sagt och gjort. Vi samlade ihop alla nappar tillsammans i en platspåse och promenerade sedan bort till närmsta leksaksaffär där hon fick välja ut exakt vad hon ville för att sedan “betala” med napparna. Men det har varit en lång resa hit.Vi har sedan Isabella började prata i princip alltid bett henne ta ut nappen ur munnen för att vi ska förstå vad hon har att säga och sedan förra sommaren har det enbart varit napp när hon ska sova samt vid bilfärd (på grund av åksjuka). Sedan i höstas har vi sedan försökt förbereda på att sluta med dem helt – först var det prat om att lämna dem till kaninerna på Liseberg, men när det väl kom till kritan så var hon inte riktigt redo. Sedan var det Jultomten som skulle få dem, men inte heller där och då tyckte hon att det var någon särskilt bra idé. Och därefter var det nästan som om hon fick något slags återfall för plötsligt kunde hon bara försvinna och då hittade vi henne undangömd med händerna för munnen i försök att dölja att hon lyckats norpa åt sig en kvarglömd napp någonstans. De senaste veckorna här i Brasilien har det verkligen eskalerat, framför allt efter att hon ramlade och skrapade upp benen. En tröst och trygghet antar jag, dessutom har vi haft en ganska kämpig period med henne sedan vi kom hit (men nu verkar det äntligen ha vänt!) så vi har valt att bara låta det vara. Dock har hon under den här tiden vid ett flertal tillfällen faktiskt själv fört på tal att hon ska lämna bort sina nappar, att hon är en stor tjej som inte behöver dem och så vidare – så när detta kom imorse tänkte jag: “Vad sjutton, nu kör vi”.

Stolt som en tupp stegade hon ur leksaksaffären med sitt nya gosedjur under armen. Inte det minsta brydd över att hon precis lämnat bort något som under hela livet fram tills nu varit hennes käraste ägodelar. Men JAG! Jag kände hur det riktigt knöt sig i magen och hur jag plötsligt blev alldeles gråtig. Samtidigt som det ska bli så himla skönt att slippa de där förbaskade napparna så känns det ju ändå lite sorgligt på något sätt. An end of an era, helt klart. En milstolpe i min flickas liv. Min lilla lilla lilla flicka som håller på att bli stor. Jag gjorde mitt bästa för att bita ihop och blinka bort tårarna – gav Isabella en stor kram och berättade hur otroligt stolt jag var över henne.

Dagen har gått bra. Absolut över förväntan. Vid tre tillfällen, varav hon ramlade och slog sig vid två, har hon bett om nappen och det har kommit lite tårar – men det har snabbt gått över. Nu på kvällen när hon skulle sova vart det lite oroligt, men jag låg tätt intill och berättade sagor tills hon somnade så det gick helt klart så mycket lättare och bättre än vad jag någonsin vågat föreställa mig. Fast jag ska inte sopa under mattan med att jag känner mig alldeles hemsk som mamma. Lilla snuttan! Nu får vi se hur det går under natten och sedan imorgon. Har ni några tips på hur man ska gå tillväga de här första dagarna tar jag tacksamt emot dem. Jag tänker att vi helt enkelt försöker föra napparna på tal så lite som möjligt och mest bara finnas där när och om det blir jobbigt. Hoppas dock på att det fortsätter relativt smärtfritt – på lördag åker Gabriel bort på jobb i en vecka så då blir jag ensam med barnen, så visst hade vi kanske kunnat invänta ett bättre tillfälle. Men jag kände att när hon nu var så himla säker på sin sak så var det ju faktiskt bara för oss att ta vårt ansvar och ge henne allt vårt stöd. Så hejdå napparna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.