Glöm inte att skydda dig! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Glöm inte att skydda dig!

Hej finaste ni! Hoppas att ni har haft en härlig nationaldag. Redan månad och sommaren är officiellt här, oavsett vad termometern säger – eller hur? Det är ju mycket prat om att skydda huden mot den farliga UV-strålningen så här års och det håller jag självklart med om, men visste ni om att även ögonen kan ta skada? UV-strålning kan orsaka några av våra vanligaste ögonsjukdomar så som grå starr och åldersförändringar i gula fläcken, ögonsjukdomar som jag har i släkten. Jag använder nästan alltid solglasögon då mina ögon är väldigt ljuskänsliga redan som det är, men efter att ha hört om detta och att cellerna i ögats lins dessutom inte kan reparera sig själva så har jag blivit extra noga. Dessutom tycker jag att det är snyggt också, helt klar min favoritaccessoar. Det är dock viktigt att ha i åtanke att alla solglasögon faktiskt inte har något UV-skydd – dubbelkolla därför alltid detta innan ni köper ett nytt par. Ett tips är att alltid hålla utkik efter CE-märkningen, den garanterar att UV-skyddet är så pass stort att det mesta av den farliga stålningen filtreras bort.

Jag har samlat på mig några glajor genom åren, men de som jag använder allra mest köpte jag på Gucci i Barcelona för ett och ett halvt år sedan. Det sved i plånboken där och då, men om man slår ut den summan som stod på prislappen på hur många gånger jag faktiskt använt dem så blev de utan tvekan himla prisvärda. Haha! Nu är det nog snart dags att unna mig ett par nya brillor och igårkväll när barnen äntligen somnat kikade jag in en snabbis hos Mister Spex. De har hur mycket snygga solglasögon som helst och jag hittade genast flera favoriter. Mina gamla är alla svarta så jag tänkte att det kanske vore kul med ett par i en annan färg för en gångs skull. Vilka tycker ni är allra finast av de tre solglasögonen nedan? Jag trooor jag gillar de sista mest, men inte helt säkert. Alltid kul med en second opinion 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons