Bästa packtipset – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Bästa packtipset

Ville bara kika in här och önska er en fortsatt fin söndagskväll från bilen. Efter drygt en vecka på hemmaplan blev det en tur upp till Värmland för att först fira min lillebror som i fredags tog examen och numera kan titulera sig som sjuksköterska. Efter ett supertrevligt kalas i Karlstad åkte vi vidare upp mot Torsby där vi har hängt med hela tjocka släkten resten av helgen. Jättemysigt som alltid! Nu väntar ett par dagar hemma i Kungsbacka innan det är dags att åka upp till sommarstället i Bohuslän då det vankas namngivning för lilla O på lördag. Helgen därefter är det ju midsommar och veckan därpå åker vi till Barcelona. Så resväskorna hinner knappt packas upp innan de ska packas på nytt igen – ganska så intensivt om man säger så, men samtidigt bara massa kul.Vilket är förresten ert bästa packtips? Mitt är nog ändå att tänka ut outfits i förväg, både till mig själv och till barnen. Kräver lite extra tankeverksamhet under eller framför allt inför själva packningen, men underlättar en hel del när man sedan väl är iväg OCH förhindrar att man packar ner massa onödigt som ändå inte kommer komma till användning. Först skriver jag en lista på hur många byxor, tröjor och så vidare som kan tänkas behövas beroende på hur länge jag ska vara borta och sedan lägger jag ner plaggen i väskan tillsammans med de plagg som de ska användas tillsammans med. Jag försöker även se till att kläderna går att kombinera på så många olika sätt som möjligt, packar jag till exempel ner en skjorta ska den helst funka ihop med såväl de byxor som den kjol jag också tar med. Att så gott det går också se till att välja ut plagg som både går att klä upp och klä ner hjälper mycket för att minimera packningen. Jag har alltid haft en tendens att ta med alldeles för mycket, men sedan jag började ha som mål att använda allt jag packat ner i väskan under resan så har det blivit sååå mycket bättre. Nästan lite som en tävling med mig själv och jag känner mig alltid lika nöjd när jag lyckas. Det svåraste tycker jag nog dock är skor, dessutom är det ju något som både väger och tar en hel del plats. Det har visserligen blivit lättare sedan jag blev mamma då jag numera är mycket mer bekväm av mig (kanske sorgligt nog…) och oftast kör på samma gamla sneakers oavsett tillfälle. Hade varit så himla kul om ni ville dela med er av era supertips när det kommer till packning 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Samma här! Utmanar också mig själv med att försöka packa så lite som möjligt, men ändå inte ha samma kläder varje dag. Precis som du säger är planering a och o. Jag har åkt på kurs i fyra dagar med bara handbagage och då inkluderade det även två kvällsoutfits. Tricket som jag använder mig av är att välja en basfärger, antingen svart eller marinblå. Om jag blandar dem måste jag helt plötsligt ha både svarta och blå skor.

    Hatar också att checka in bagage så väljer alltid carry on när det går.

Annons