Olivias namngivning del 1 – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Olivias namngivning del 1

I annonssamarbete med Dintårta.se & Woodiroo

Det har redan gått över vecka sedan Olivias namngivning förra helgen och häromkvällen när barnen slocknat hann jag äntligen sätta mig en stund och sålla ut mina favoriter bland alla de hundratals fantastiska bilder som vår sommargranne på ön, duktiga Anna Ociansson (@annasagasfoton), tagit. Inte det lättaste vill jag tala om. Så HIMLA många fina! Anna är verkligen så duktig att fota och dessutom världens gulligaste. Guld värt att ha henne på plats, väldigt skönt att själv slippa tänka på att ta kort hela tiden samtidigt som man ju så hemskt gärna vill föreviga en sådan här speciell dag – allra helst i proffsiga bilder. Och det har vi nu, tack vare bästa Anna, massor av.

Så jag bestämde mig för att dela upp hela namngivningsgrejen i flera inlägg, annars hade det aldrig fått plats. Först ut blir stunden innan alla härliga gäster började droppa in – vi höll alltså till i Folkets Park på Bohus-Malmön, tydligen en av Sveriges äldsta folkparker. När jag satte färgtemat som ju gick i vitt och ljusgult hade jag inte alls tänkt på att alla små uthus för tombola och så vidare samt självaste Folkets Hus faktiskt går i just dessa färger. Det var verkligen en tillfällighet, men en riktigt bra sådan såklart. Det satte liksom lite pricken över i’t på det hela, tycker ni inte? Jag kunde absolut inte ha valt ett bättre ställe att ha namngivningen på, det blev bara så otroligt lyckat. Att vi dessutom hade sån himla tur med vädret gjorde givetvis inte saken sämre. Bara det att vi kunde vara utomhus… Det var runt 25 grader och lite molnigt som tur var, hade solen legat på för mycket hade det blivit alldeles för varmt då parken är väl skyddad från vind och drag. Helt perfekt! Precis så som jag hade tänkt och föreställt mig. Flera gäster kom fram och sa att det kändes som om de var med i en film, och ja – de stunder jag påminde mig själv att stanna upp och bara njuta (man är ju lite uppe i allt när man håller i sånt här) så kändes det faktiskt så. Det var verkligen supermysigt! Så underbart att få hålla i ett riktigt sommarkalas! I och med att vi kom hem ganska nyligen från vår Brasilienresa har tiden ärligt talat varit ganska knapp. Jag har inte riktigt hunnit förbereda inför kalaset så mycket som jag kanske hade önskat, dessutom med två små. Hembakat i all ära, men att få tårtorna levererade ända fram till dörren var verkligen guld värt. Jag använde mig än en gång av grymma Dintårta.se som stod för både en ljuvlig tvåvåningstårta med supersöta små sockerrosor på toppen samt en Naked Cake. Jag valde att lite slarvigt stryka på ett tunt laget med vispad grädde och dekorera med ett gäng färska jordgubbar för en mer somrig känsla. Så kul att själv kunna ge tårtorna en personlig touch. De var båda två helt fantastiskt fina och smakade även supergott. Det kanske bästa av allt är att Dintårtas tårtor inte behöver förvaras i kylskåpet, inför sådana här tillställningar brukar det ju inte direkt vara gott om plats därinne. Den jättefina Cake Toppern med Olivias namn kommer från Woodiroo och man kan få precis vilket namn man vill därifrån. Den här lilla skylten kommer helt klart återanvändas på alla kommande födelsedagar, hur bra?! Småkakor och chokladbollar la jag ner i små väskor som jag hade med mig upp till ön från Isabellas rum. En gullig detalj som gjorde det hela lite roligare. Uppskattat av såväl stora som små. Ballongpumpen kan vara en av mina bästa investeringar någonsin. Haha! Skämt åsido, men så himla smidigt. Här är mitt kusinbarn Greta, super med flera små hjälpredor på plats inför kalaset. Gästerna bjöds på bubbel och en påse chips när de anlände. Perfekt med något litet snacks innan själva festen drar igång. Ibland kan väntan på att få hugga in på dessertbordet och alla godsaker kännas väääldigt lång, inte minst för de små – då är det bra med något litet snacks att bjuda på tycker jag. Uppe på dansbanan som ni skymtar i bakgrunden hölls sedan själva namnceremonin, men den får ni läsa mer om i nästa del (som ni hittar HÄR). Klicka förresten gärna på hjärtat nedan så länge om ni gillade det här inlägget 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Så himla fint skrivet av dig Nina. Du verkar verkligen vara en sådan himla varm person. Ser fram emot att lära känna dig mer framöver. Stor kram och T A C K för att just jag fick fota Olivias dag. Så himla tacksam.