Recension av Britax SwingFix M i-Size – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Recension av Britax SwingFix M i-Size

I annonssamarbete med Bonti

När man ska bli förälder öppnar sig verkligen en helt ny värld av prylar som man aldrig någonsin kommit i kontakt med tidigare. Det som jag nog svettats mest och slitit flest hårstrån över under mina första år som mamma är troligtvis bilbarnstolar. Alltså herregud, vilken djungel. Självklart vill vi att det mest dyrbara vi har ska åka så säkert det bara går. Bilsäkerhet är ju förstås livsviktigt. Men hur? Och vad ska man välja? Ärligt talat hade jag noll koll när Isabella kom till världen, men sedan dess har jag lärt mig massor – faktiskt mycket tack vare Facebookgruppen “Bilbarnstolar“. Vi har testat flera olika märken och modeller, men på sistone har jag fått upp ögonen för de vridbara stolarna så när det var dags för lilla O att byta ut babyskyddet fick det bli en sådan. Vi har nu testat Britax SwingFix M i-Size från bästa Bonti i ett par veckor och vi är SÅ HIMLA nöjda. Jag menar, kolla bara på lilla O’s reaktion på bilderna nedan när hon provade stolen för första gången. SwingFix M i-Size från Britax kan vridas 90 grader, vilket gör det superenkelt att lyfta i och ur samt spänna fast barnet. En sådan där funktion som man inte riktigt förstår att man behöver förrän man faktiskt testar – och sedan går det typ inte att vara utan. GULD värt innan barnet är tillräckligt stort för att klättra upp och ner själva. Så himla skönt att slippa krångla i de redan trånga utrymmena och oroa sig över att den lilla ska slå i huvudet i biltaket, speciellt när ungen somnat i bilen och man vill försöka lyfta in utan att väcka. Både jag och Gabriel har dessutom rätt kassa ryggar så den här funktionen var mer än välkommen.

Vi har främst provat bältesmonterade bilbarnstolar tidigare och så länge man har bra koll på hur själva monteringen ska gå till så är det rätt enkelt, men jag ska inte sticka under stolen med hur himla bekvämt det faktiskt är med ISOFIX. Jag monterade SwingFix:en på ett kick och sedan satt den där den satt, utan att jag behövde oroa mig över att något blivit fel. Den tar dessutom förvånansvärt lite plats. Alla bakåtvända bilbarnstolar stjäl mycket bilutrymme, så är det bara, men den här känns riktigt smidig och nätt jämfört med många andra. Jag har monterat vår SwingFix bakom det främre passagerarsätet där Isabella sitter – och hon har gott om benutrymme. Stolen har fempunktssele och v-format nackstöd för maximal komfort och bästa säkerhet, som dessutom regleras busenkelt.Det går att luta SwingFix:en i sex olika lägen, vilket jag framför allt tycker känns bra nu när Olivia ännu är så liten. Isabellas huvud har åkt fram när hon sovit i nästan alla bilbarnstolar vi har testat, och även om det inte ska vara något farligt i sig ser det varken särskilt bekvämt eller skonsamt ut för den lilla nacken. Åtminstone inte när de fortfarande är bebisar. Jag upplever dessutom stolen väldigt ombonad och Olivia sitter verkligen helt perfekt i den – hon har tidigare fått prova att åka i Isabellas bilstol, men den är ännu lite i största laget. SwingFix:en känns därför som en ultimat stol att ha direkt när man byter från babyskyddet, dock är jag lite tveksam om den räcker hela bakåtåkandetiden. Storasyster sitter jättebra i stolen idag, men hon är ju bara 3,5 år än så länge. Det hela beror såklart på hur stort barnet är, men maxvikten för Britax SwingFix M i-Size är 18 kg och maxlängden 105 cm. I vårt fall passar det här dock perfekt då Olivia, om och i så fall när hon växer ur SwingFix:en, kommer kunna byta till Isabellas nuvarande bilstol. Hur som helst tycker jag att SwingFix:en ser väldigt bekväm ut för båda barnen och ingen av dem har klagat när vi har varit ute och åkt. Jag upplever att själva sitsen är lite djupare i sin utformning och det gillar jag.Britax SwingFix M i-Size är dessutom så himla snygg, tror faktiskt aldrig att jag har sett en så fin bilbarnstol tidigare. Vi valde färgen Grey Marble på klädseln, som jag bara älskar. Alltså wow!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Ser ju verkligen perfekt ut för vi som har trasiga ryggar. Det jag är nyfiken på är hur smidig den är när man vrider stolen med lite större barn. Går det bra med Isabella,med benen tänker jag då, när ni vänder? Eller har hon benen utanför stolen, så hon måste lyfta benen när ni vrider den?
    Verkar vara en underbar stol, synd bara att man inte kan ha den hela bilbarnstola-tiden. Jag kör mitt kusinbarn i en Axkid och hon är fyra, och ca 116 lång. Hon ryms jättebra i den.