Nina Malmström

Bebis som bits vid amning

Alltså detta lilla tandtroll! Eller kanske vore vampyr ett bättre ordval? Det har ju gått lite mer än en och en halv månad sedan den allra första gadden tittade fram i Spanien, nu har den fått sällskap av en till däruppe som båda kommit fram en bra bit och så två små i underkäken. Självklart tycker Olivia att det är jättespännande att utforska vad för kul hon kan hitta på med dessa små sylvassa sakerna i munnen. Mamma tycker inte att det är lika kul. AJ! Det är inte så att hon hugger till ordentligt (det gjorde däremot Isabella vid något enstaka tillfälle, men efter mitt illvrål hände det typ aldrig igen), utan hon ligger liksom och småtuggar hela tiden. Efter avslutad amning har jag som två små bitmärken runt bröstvårtan. Det gör verkligen fruktansvärt ont. Ingen av oss vill väl egentligen sluta amma ”redan”, men vettesjutton hur jag ska stå ut med den här smärtan. För lite mer än en vecka sedan skrev jag om detta i en story jag la ut på Instagram och fick massor med svar från andra som varit i liknande situationer. Många skrev att det brukade gå över ganska fort, att det inte skulle dröja länge innan Olivia inte tycker att det är lika spännande att testa sina små huggtänder på sin stackars mamma mer, så jag hoppas att de har rätt… Än så länge verkar hon inte ha tröttnat i alla fall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  jag lider med dig
  jag har ett vampyrbarn och två guldgossar som inte fick tänder förräns vid 1 1/2 års ålder 🙂 så de kunde ju inte bitas.
  Lilltjejen fick tänder vid 10 månader och vid 12 månader av bitande stod jag inte ut läångre. Hade då blivit biten minst en gång rejält per dygn så jag var alltid spänd och rädd vid amningen och det slutade med en rejäl infektion och svamp i hela ena bröstet. Då slutade jag amma helt tvärt, det var inte värt allt obehag längre och hon var ju 12 månader så hon åt ju rejält med vanlig mat också

  hoppas din lilla vampyr lugnar ner sig snart
  kram

  1. ninamalmstrom

   Ja fy sjutton, jag känner igen mig! Började känna av lite mjölkstockning förra veckan, men nu känns det bra igen och lillan har faktiskt tack och lov lugnat ner sig lite med bitandet. För fy sjutton vad ont det gör! KRAM

 2. Vanja Leksell

  Båda mina har gjort så när de första tänderna tittade upp. Det jag gjorde, efter tips från en amningsgrupp, var att när dom bet, så la jag lite ner tryck bakom deras huvuden så att bröstet täppte för deras näsa. Då måste dom öppna munnen för att andas, och släpper då taget med tänderna också 😅 Tog någon vecka så hade dom slutat.

  1. ninamalmstrom

   Tack för tipset, det ska jag testa 🙂 Det har blivit betydligt bättre, men hon bits fortfarande lite emellanåt. KRAM!