Nya morgonrutiner – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Nya morgonrutiner

Så var första dagen av tolv utan Gabriel till ända. Hela hemmet är nystädat, all tvätt tvättad och kyl, frys samt skafferi fyllda så vi är i alla fall väl förberedda. Ska nog gå bra det här, det enda jag klurar lite på är hur vi ska lösa morgnarna på bästa sätt. Från och med i måndags börjar ju Isabella förskolan redan klockan åtta – så tidigt har jag aldrig lämnat med båda barnen förut. Hon har fram tills nu gått mellan halv tio och halv tre, men i och med mitt plugg har vi valt att ha henne lite längre om dagarna den här terminen. Känns so far som en väldigt bra idé! Framför allt det här med att börja tidigare. Dels så är det förstås himla smidigt att hon får äta frukost på förskolan, bara det sparar man ju rätt mycket tid på. Dels så blir det aningen lättare att komma hemifrån om morgnarna – vid halv tio har liksom Isabella redan hunnit vara vaken ett par timmar och såklart kommit igång ordentligt med någon lek här hemma. Givetvis vill hon ogärna avbryta mitt i för att åka till förskolan, så ja – det har varit rätt kämpigt och en del tårar. Nu får hon dessutom betydligt mer lektid ihop med kompisarna än tidigare, och det bidrar säkert också till att hon kommer bättre in i gruppen. Nu får även jag och Gabriel en chans att komma igång med dagen, plugg eller jobb tidigare och blir förhoppningsvis lite effektivare = mer tid för barnen och varandra på eftermiddagar, kvällar och helger. Jag måste bara se till att försöka att inte komma i säng allt för sent, det blir min största utmaning.SOM barnen kommer längta efter pappa…

Jag ska dock inte sticka under stolen med att det faktiskt är rätt stor skillnad på klockan åtta och halv tio för en morgontrött morsa som mig. Just det här med att komma i ordning om morgnarna vet man ju aldrig riktigt hur det ska gå med två små och att passa tider är alltid lite nervöst. Så här sitter alltså jag och klurar på hur jag smidigast löser det hela. Vi har inte särskilt långt till förskolan, det tar cirka tio minuter att promenera. Dock förvarar vi vagnen i bilen (lättaste alternativet, annars får jag släpa den upp och ner för en rätt brant källartrapp med bebis på armen varje gång vi ska iväg…) och det är ju ett litet projekt att montera upp och sedan ner den igen. Det går såklart – jag brukar sätta Olivia i bilbarnstolen under tiden – men det vore skönt med något smidigare sätt. Det snabbaste och enklaste vore nog ändå att cykla till förskolan. Olivia känns fortfarande för liten för cykelvagnen så hon får i så fall sitta i stolen bakom mig och så Isabella i kärran. Bara på med cykelhjälmarna och iväg. Är det världens busväder så får jag helt enkelt ta bilen, men det tar emot när vi ändå bor så pass nära – och dessutom ligger parkeringen en bra bit bort från förskolebyggnaden så jag måste nästan ändå ut och in med vagnen i fall jag inte tar Olivia i famnen (tungt!). Kanske borde slänga in resevagnen i bagageluckan?

Så här ser i alla fall min plan ut inför morgondagen:

6:40 Alarmet ringer (dock måste jag ställa flera efter varandra för annars stänger jag bara av i sömnen)

6:45 Förhoppningsvis en snabbdusch för mig för att vakna till liv om inte Olivia redan är vaken – i så fall får jag bara hoppa i myskläderna direkt!

6:55 Ny blöja och frukostgröt för lilla O (OCH morgonkaffe till mig)

7:15 Väcka Isabella – på med kläder, fixa frillan och borsta tänderna

7:40 Stänga ytterdörren!

Wish me luck! Bil vid ösregn, annars tar vi nog cykeln. När storasyster väl är lämnad åker vi hemåt för att äta frukost i lugn och ro. Lite lek på det och sedan börjar det bli dags för Olivias siesta och då ska jag passa på att plugga och jobba en stund. Hur ser era morgnar ut? Please kids, be good to me tomorrow.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Kliver upp kl 5.30, duschar och gör mig iordning. Älskar tystnaden hemma då. Smyger iväg till bussen när make och son fortfarande sover. Är tidigt på jobbet för att kunna gå i tid och hämta på förskolan på eftermiddagen. Passar mig bra😀

  2. Anne

    Efter att ta varit hemma ett år med bebisen, kliver jag nu upp 6.20, efter en liten skvätt amning vid 5, Äter frukost i tystnad 😊 och sen fixar jag gröt åt stora barnen, väcker de kl. 7. Trampar iväg mot jobbet (tar 25 min) 7.15. Stora barnen gör sig iordning själva och cyklar iväg. Mannen går upp med små tjejerna ( 1 och 5) runt åtta och ger dom frukost. Sen har vår 5-åring precis börjat förskolan så hon går 15 h/v. När jag kommer hem vid 17 är 1-åringen mammig och vill amma och mysa, dagens bästa stund! Saknar att vara hemma men skönt att få äta på jobbet utan avbrott. Däremot supertrött på kvällarna tyvärr

  3. Sanne

    Ohhh, älskar läsa alla dina tips, vardagslösningar pch rutiner. Speciellt med tanke att jag själc sitter i någorlunda samma situation. Lycka till, det kommer gå bra.

Annons