Syskonpresent? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Syskonpresent?

På lördag fyller vår lilla trollunge redan ett år. Herregud, vad fort tiden går! I och med att Olivia fortfarande är så liten och inte riktigt fattat grejen med att fylla år ännu kommer vi nog hålla firandet ganska litet. Idag åker vi upp till släkten i Värmland för den årliga höstmarknaden så vi kommer såklart fira henne tillsammans allihopa lite grand där i helgen – men vi har inte riktigt bestämt om vi ska bjuda in till något kalas med vänner och sådär längre fram. Vi får se… Presenter blir det nog bara en eller två, jag sätter in en slant på Olivias sparkonto istället och så väntar vi med fler paket tills hon blir större. Jag har dock länge pratat med Isabella om att hon skulle få välja något till sin lillasyster i leksaksaffären, så det har hon såklart fått göra. Samtidigt kom jag att tänka på det här med syskonpresenter. Är det något ni med flera barn kör på? Att även syskonen får ett litet paket när någon av de andra fyller år? Det gjorde vi aldrig i min familj när jag växte upp, men däremot fick jag höra om syskonpresenter från en av mina bästa kompisar som också hade två brorsor och jag var alltid sååå avundsjuk på det där. Kanske är en rolig grej? Eller bara onödigt? Vad tycker ni? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Rent spontant tänker jag att det beror lite på barnet i fråga, men när min yngsta fyllde 1år så var min äldsta 3,5 och då var det ganska känsligt med alla paket till lillasyster så den paket jag hade utifallatt blev extra lyckad. Jag själv är minstingen i släkten med en nästan 10år äldre bror och jag fick alltid en present av min farmor på kalas. <3

 2. StrongerLife

  Jag har två barn, det skiljer 16 månader mellan mina barn och jag gav de syskonpresent. Mina barn är idag 8 och 9 år och de har lärt sig alldeles fint att ute hos vänner får man bara en present men hemma så har de fått syskonpresent. Det där med att lära barn ditten och datten tycker jag är överdrivet. De är barn! Vad för skada kan de få av att få syskonpresent. Hon är ju liten, vad mycket att begära av henne att förstå och acceptera att det är lillasyrran som fyller år och inte hon… därför får hon inget. Why?
  Jag tycker absolut hon kan få ett syskonpresent, tänk dig glädjen tillsammans, tro mig den andra känner sig speciell i alla fall för hon vet att alla ballonger är för henne, tårtan har hennes namn, alla sjunger för henne etc, så vad gör en liten present här och där för syrran? Inget. BAra mer glädje.

 3. Viktoria

  Hej! Jag tänker att det är onödigt med syskonpresenter. Man måste lära sig att ibland är det någon annans kalas och någon annan som får presenter…Vi har tre barn och har aldrig gett syskonpresenter och det har aldrig varit något problem!
  Sen är det ju det där med dagens konsumtionssamhälle osv…
  Men alla gör ju som dom själv tycker är bäst!😊

 4. Pernilla

  Har 5 barn och har aldrig gett syskonen presenter. Vi har också när barnen blivit äldre tagit dagen ledigt och så hittat på något med födelsedags barnet själv och sen på eftermiddagen/kvällen firat. Väldigt uppskattat. Har man syskon kan det vara roligt att ha just en dag där dom får alla uppmärksamhet själva. Vi har också sett till att paketen är lika många och för ungefär lika mycket. Den dagen är för barnet som fyller år. Där i mot har vi alltid get syskonen en present när bebisen kommer hem från BB och släkten har haft med sig något liten present när dom kommer för att titta på den nya. Barn är bra på att förstå om man förklarar att det är födelsedagsbarnets dag och att dom har också sin egna dag. Sen är det bra att man lär sig att ibland är det någon annan som får och har mest uppmärksamhet.