Att plugga på distans – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Att plugga på distans

Hallå på er! Här har det mest blivit plugg, plugg, plugg de senaste dagarna. Ni var några stycken som skrev och ville veta mer om mina studier? Absolut, vad vill ni veta? Jag läser andra terminen på min master i Folkhälsovetenskap, utbildningen heter Hälsa & Livsstil och ges via Halmstad Högskola. Programmet ges på distans med några fåtal obligatoriska träffar på skolan. I ryggen har jag en kandidat i Folkhälsovetenskap från Uppsala universitet, även den läste jag på distans och via några olika institutioner. En del av mig hade nog egentligen önskat gå en utbildning på plats – dels för den sociala biten, dels då jag personligen lär mig mer av riktiga föreläsningar och diskussioner jämfört med att läsa ur en bok eller sitta framför en skräm – MEN, att plugga på distans innebär en oerhörd frihet som jag har uppskattat något alldeles otroligt under de senaste åren. Jag har alltså kunnat bedriva mina studier i från Barcelona, Rom, Rio de Janeiro och nu Kungsbacka. Och dessutom kunnat kombinera det med två mammaledigheter + jobb med mina sociala medier på en och samma gång. Hur fantastiskt är inte det?

Nästa vecka har jag i alla fall två feta deadlines. Ett individuellt arbete där jag analyserar ojämlikhet i psykisk hälsa bland barn och unga i skolan samt ett grupparbete där vi studerar hälsoeffekterna av skatter på olika typer av livsmedel. Superintressant! Annars har jag varit iväg på två jättetrevliga events som jag ska berätta mer om och så har vi fått väldigt glädjande besked. Lägenheten som vi hyr i andrahand har legat ute för försäljning en ytterligare omgång, men så beslutade sig vår hyresvärd för att skjuta på det hela vilket innebär att vi får bo kvar ett år till. En enorm lättnad då vi trivs så himla, himla bra. Vi hade en annan lägenhet på G, men att få stanna är förstås sååå guld värt. Vi har nu bott här sedan mars 2018 och verkligen hunnit göra oss ett hem. Det hade helt klart tagit emot att flytta härifrån, även om det visserligen inte hade skadat med något lite större nu när minstingen i familjen också börjar ta plats. Men det är ett senare “problem” 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Lite nyfiken på hur man gör en studie av hälsoeffekterna av skatter på olika typer av livsmedel. För det första är det samma skattesats på alla livsmedel, 12%. För det andra kan det ju finnas många andra orsaker till förändrad hälsa, så hur kan man i en testgrupp isolera orsaken till just ändringar i skatt. Vore kul om du skrev lite mer om detta.