Första tandläkarbesöket på 4 (!) år – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Första tandläkarbesöket på 4 (!) år

Okej, jag ska erkänna något för er som jag faktiskt tycker är lite skämmigt. Jag har inte gått till tandläkaren på nästan fyra och ett halvt år. Inte sedan Isabella låg i magen. Jag har alltid blivit kallad var och vartannat år, men så måste det har blivit något fel där min tandläkare antingen missade att kalla mig eller så missade jag själva kallelsen. Mitt i allt gick min gamla tandläkare i pension och klockan började ticka. Det där uteblivna tandläkarbesöket (eller besöken?) har legat och gnagt ganska länge, inte minst med tanke på allt jag hört om hur tändernas skick lätt kan förvärras under graviditet och amning. Som grädde på moset är jag faktiskt också lite tandläkarrädd, vilket kanske bidragit en del till att jag inte fått tummen ur och sett till att fixa en tid. Sedan kan jag väl inte heller påstå att sockerintaget varit så värst kontrollerat under de senaste åren – många vakennätter som småbarnsmamma har krävt en godispåse eller en chokladkaka kanske liiite för ofta… När det häromveckan plötsligt började ila något alldeles vansinnigt i en tand vid tandborstningen bestämde jag mig för att nu var det dags. Så jag bokade in mig hos Göteborgs Tandläkargrupp och fick komma dit bara några dagar senare. De håller till i superfräscha lokaler bara en kort promenad från Centralstationen och jag blev varmt välkomnad så fort jag steg in på kliniken. Som ni förstår, med tanke på mitt rätt långa tandläkaravbrott och dessutom det faktum att jag har lite tandisskräck, så var jag rätt ordentligt nervös. Allt gick dock hur bra som helst – all personal var väldigt trevlig, proffsig och lugn, vilket gjorde att till och med jag lyckades slappna av. Röntgenbilder togs, undersökning gjordes och sedan fick jag lite tandsten borttagen samt putsning på det. Det ilande i tanden visade sig tack och lov inte vara något hål, men däremot en blottad tandhals. Desto hårdare jag borstar, desto renare blir tänderna har väl jag alltid tänkt – men uppenbarligen inte. Ta det lugnt med tandborsten hörni! Jag kan absolut rekommendera Göteborgs Tandläkargrupp om ni är på jakt efter en bra tandläkarklinik i Göteborg. De ha dessutom riktat in sig på akuttandvård så om ni skulle behöva uppsöka tandläkare akut i Göteborg erbjuder Göteborgs Tandläkargrupp även jättebra öppettider.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.