Nu är det dags igen! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Nu är det dags igen!

Hallå hallå, denna mamman är nyss hemkommen från en blixtvisit i Halmstad. Tidigt igårmorse åkte jag ner för att delta vid en examination på högskolan och sedan checkade jag in på hotell för att sova över då det idag vankades introduktion i min nya kurs. Alltså det här med att få en hel eftermiddag, kväll och natt alldeles för sig själv. Ganska så ovant vill jag lova. Det var mitt allra första dygn borta från Olivia. Som mest har jag bara varit borta ett par timmar åt gången tidigare, aldrig över natten så här. Gabriel har visserligen tagit några nätter med lillan då jag istället sovit inne hos Isabella, men det är såklart annorlunda när man ändå är kvar under samma tak. Det hade i alla fall gått hur bra som helst här hemma och att få lite tid för mig själv, även om de flesta timmarna gick åt plugg, var nog en bra uppladdning inför vad som komma skall. Imorgon åker Gabriel för att vara borta i en månad, först en sväng till Paris väntar och sedan Brasilien. Därefter kommer han hem i två dagar för att sedan åka vidare till Barcelona. Får se om jag och barnen följer med därpå slutet, jag tycker att det känns lite olustigt att ta med de små ner i och med alla oroligheter i stan nu på sistone… Nu verkar det dock ha lugnat sig en aning så kanske åker vi ändå. För det blir kämpigt, framför allt för barnen, att vara ifrån Gabriel så länge.

Nu har brasan slocknat och kvällens vinglas är tömt. Dags att hoppa in i duschen och sedan krypa till kojs. Jag känner mig ganska pigg efter att ha fått sova helt ostört natten tills idag och nattuggla som jag är känner jag kliet i fingrarna efter att hugga tag i något härligt kvällsprojekt. Men jag vet att det bästa vore att låta bli så för en gångs skull ska jag försöka komma i säng innan midnatt. Fast först en liten update i bilder från den senaste veckan 🙂I eftermiddags fixade jag en väldigt efterlängtad födelsedagspresent till Isabella. Den här jumbo-enhörningen har hon pratat om ända sedan förra julen då sysslingen fick en likadan av tomten. Tänk att hon fyller 4 år om en månad. Min stora tjej! Det har varit ett par riktigt kalla dagar här hos oss, igår var jag till och med tvungen att skrapa rutan på morgonen…Vi råkade ha sönder Isabellas spargris när vi försökte öppna den utan nyckel (borttappad) så det fick bli en provisorisk utav en vanlig glasburk. Och så med den här lilla skylten. Alltså kan man annat än älska de där första bokstäverna?! Det blev en tur till det stora gula varuhuset med min mamma. Utan barn och män. Lyxigt! Men jösses vad trött man blir. Nu är alla födelsedagspresent och julklappar till barnen inhandlade i alla fall – i och med att jag är ensam så länge med kidsen nu känns det skönt att ha det avbockat. Och så blev det massa städartiklar också förstås. Haha! Min lilla läslus. När det plötsligt blir knäpptyst hittar man henne ofta såhär, eller längst upp balanserande på en soffkant eller hög stol…I lördags mötte vi lite spontant upp en av mina allra äldsta vänner med barn och sambo. En mysig och lite smått rörig lunch/fika som det ju ofta blir…Och så dessa två… påväg hem efter att ha hämtat den stora på förskolan. Älskade ungar! Som jag pussade på mina guldklimpar när jag kom hem idag. Bästa som finns!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej! Bor i centrala Barcelona (sen 2016) och vill bara säga att du absolut inte behöver oroa dig över att komma hit. Personligen har jag knappt märkt av nånting av det som dessvärre har blivit en stor grej i media och då flänger jag runt i hela stan för det mesta (bor i Gracia) Kände bara att jag vill påpeka det så du inte undviker att åka hit av just det skälet iaf😊

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Hej Sara,
   Åh vad skönt att läsa. Har varit så hemskt att se allt som delats i media… Vad gör du i Barcelona förresten? Vi flyttade därifrån 2016 så vi måste ha missat varandra precis 😉 Längtar tillbaks varje vaken minut, men som tur är håller kidsen mig så upptagen att jag inte riktigt hinner tänka på’t. Haha! KRAM!

   1. Sara

    Sorry, hade inte sett att du hade svarat 🙂 Jag bor här med min italienska man och våra två barn (vuxna dock). Jag jobbar för ett internationellt företag här (Bosch) och stortrivs med både jobbet och underbara Barcelona förstås 🙂 Förstår att du saknar det massor men kan också förstå att det på vissa vis är lättare att bo med mindre barn I Sverige där du har din familj.
    Har svårt att se mig själv lämna denna stad dock då jag inte riktigt kan se vad som skulle kunna vara bättre 😉 Hoppas att du får en fin resa hit sen 😉
    Sant, vi verkar ha missat varandra, hittade din blogg via en gemensam FB-grupp (SviBcn) där du hade länkat till din blogg, men då hade ni nog redan lämnat Bcn vid det laget 🙂

   2. Sara

    Och bara som ett litet tillägg… ja media har trissat upp det otroligt mycket dessvärre, de flesta demonstrationer och protester som har gjorts har varit ytterst lugna och fridsamma, tråkigt att det är den pyttelilla klick av extremister som får mest uppmärksamhet men så är det ju oftast. Känner mig precis lika trygg som jag har gjort här från allra första början 😉 Kram tillbaka!

   1. Sofia

    Fler inlägg är inte en toppbloggare för mig. Snarare tvärtom. Läser hellre en genuin blogg med färre inlägg än en massa krystade inlägg och samarbeten. För mig är du toppbloggare 💕 Hoppas att du fortsätter dela med dig av det du vill och har tid för.

    1. ninamalmstrom
     ninamalmstrom

     Men alltså Sofia… Jag blir nästan tårögd av din kommentar. Gud vad snällt och gulligt skrivet – du anar inte hur glad jag blev över dina ord. Tack tack tack! Att ha läsare som dig är verkligen ett privilegium och något jag värdesätter SÅ högt. Just därför önskar jag också att jag hade mer tid för bloggen och för att svara på alla era kommentarer och mejl… Världens största kram till dig! <3

 2. Sara

  Hej! Bor i Barcelona (sen 3 år tillbaka) och vill bara säga att du absolut inte behöver oroa dig för att åka hit 🙂 Ärligt talat har jag personligen knappt märkt av det (vi bor i Gracia) men sett bilder typ… och då är jag ute och flänger i stan för det mesta 😉 Lycka till!