Pepparkaksbak & snart flyttar nissen in… – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Pepparkaksbak & snart flyttar nissen in…

Hej fina ni, gissa vad jag och Isabella gjorde igårkväll när Olivia somnat för natten. JO – vi bakade pepparkakor! Bellsi har pratat om det hur länge som helst så nu passade vi på. Bara två veckor kvar till december så det var väl inte helt förbjudet ändå, eller? I år vill jag MAXA julmyset och för att hinna komma i stämning utan att stressa gäller det väl att börja i tid? Isabella tog med sig fjorton peppisar till fröknarna och kompisarna på förskolan imorse.

Alla julklappar till barnen är färdiga och jag funderar för fullt på vad mina närmsta ska få. Lite stjärnor och ljusstakar kommer kanske upp i nästa vecka – sedan väntas det ivrigt på att tomtenissen ska flytta in här hemma. Isabella ber fortfarande ibland om att få kolla på den lilla videosnutten jag gjorde i appen Santa Spy där nissen kikar fram bakom dörren. Jag köpte ett nissekit på Rusta förra året och slog till på stort med uppdrag eller bus och presenter varje dag. I år blir det något mer avskalat – några små brev lär nissen nog lämna för att höja spänningen, men annars tänker jag att det får räcka med bara grejen att han är här. Hur magiskt är inte det i en fyraårings värld?! Isabella och Olivia ska få en gemensam julkalender av nissen med små pixiböcker i varje lucka, men mer än så blir det nog inte. Kanske någon liten adventspresent om jag absolut inte kan hålla mig – fast det blir tillräckligt med paket ändå kan jag ärligt talat tycka. Inte minst med tanke på Isabellas födelsedag den åttonde december. Hur gör ni hemma hos er? Kör ni på paketkalender? Nisse? Julstrumpa? Kanske chokladkalender? Min mamma skulle försöka hitta en sådan där fin gammal traditionell kalender med bilder till flickorna, det tyckte jag var en mysig idé.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.