Barn och aktiviteter – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Barn och aktiviteter

Varje torsdag och fredag är det småbarnsrytmik på bibblan här i Kungsbacka och vi ÄLSKAR det. Det är drop-in vilket jag tycker är super, så skönt att komma och gå lite som man vill när man har små barn ju. Ibland funkar det kanon, ibland hinner man inte alls och så vidare. Vi har dock lyckats gå någorlunda regelbundet med Isabella ända sedan vi flyttade hit, och Olivia har fått hänga på sedan hon var yttepytteliten. I och med att det hittills varit mest för storasyster skull så har vi främst varit på timmen där barn mellan två till fyra år med småsyskon är välkomna, men nu har jag även gått ensam med Olivia ett par gånger i gruppen för ett- och tvååringar. Det blir ju lätt som så att fokus mest läggs på att den stora ska aktiveras, så får den lilla liksom bara hänga på – men det känns himla bra och nyttigt att faktiskt för en gångs skull göra något enbart för Olivia också. Just idag är Isabella på förskolan och jag behöver plugga så det blir morfar som får hänga med lilla O på dans och sångstunden. Mysigt!

Isabella har förresten precis börjat sin tredje termin med barndans och det är typ det roligaste hon vet. En ny aktivitet för i år är även gymnastik. I höstas gick ju Isabella i plask- och simskola på söndagar, men sedan fick hon välja mellan det och gympa. En aktivitet i veckan räcker egentligen gott och väl tycker jag, men det är så himla svårt att få plats i den lokala gymnastikföreningen så när vi blev erbjudna en plats och Isabella tyckte att det lät kul nappade vi direkt. I slutet av våren när gympan och dansen är över för terminen börjar fotbollsskolan. Isabella verkar lite sugen på det, hade ju förstås varit himla roligt om hon ville testa. Ena stunden säger hon ja, andra nej så vi får se. Haha! Hon tycker i alla fall att det är jätteskoj att sparka boll här hemma i vardagsrummet om kvällarna så hade nog kunnat passa henne bra. Förra våren var vi även iväg ett par gånger på ponnyturridning – det var himla mysigt. Kanske ska boka in någon tur längre fram när det börjar bli lite varmare. Så skönt med utomhusaktiviteter, tycker jag.

Går era barn på någon aktivitet? Jag tycker att det är så roligt att låta barnen få testa på lite allt möjligt. Finns ju himla mycket kul! En bild från i julas när Isabella provade att åka lite skidor. Det var himla populärt även om det kanske inte ser ut så på bilden. Hon var mest sur för hon ville ge sig ut i backen istället för att vänta på att ta kort. Haha! I början av mars tänkte jag sätta henne i skidskola i ett par dagar. Om det fortfarande finns någon snö då, alltså denna “vinter”…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.