Nina Malmström

Så här behandlar jag skorv

Alltså kolla på den här gofisen då! Hur härlig frilla! Här är Olivia precis nybehandlad från skorv. Upptäckte att hon hade lite bruna fläckar i hårbotten igår så på med massa olja, gnugga gnugga och sedan skrapade jag försiktigt bort det med nageln efter en liten stund. Ni tycker säkert att jag är knäpp, men tycker verkligen att det är en sådan härlig känsla det där. Haha! Nästan lite som att klämma pormaskar eller finnar. Man blir liksom typ manisk. Därefter tvättade jag håret som vanligt och så var allt borta. Skönt! Skorv i sig ska vara helt ofarligt, men jag har alltid tagit bort på barnen då jag tycker att det ser lite ofräscht ut. Jag har även fått känslan av att det liksom täpper till hårsäckarna, men vet ärligt talat inte huruvida det stämmer eller ej. Ingen av flickorna har dock haft särskilt mycket skorv – Olivia har jag nog bara ”behandlat” en gång tidigare och Isabella några få gånger som bebis. Minns att Isabella även hade pyttelite vid ena ögonbrynet som mini. Hennes skorv var också mer orangefärgad och svårare än Olivias att ta bort, så då lät jag oljan sitta hela natten innan jag började själva pillandet. Att använda kam eller gnugga med en handduk har jag också läst om andra som gjort. Jag har kört med kokosolja eller babyolja beroende på vad jag har till hands, men tror även det finns något speciellt anpassat medel på Apoteket som man kan testa. Har ni något supertips? Någon som vet varför man egentligen får skorv från första början? Tittut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Suzanna Loz

    Jag pillar också, så tillfredsställande! Dock hatar han det! Haha. Försöker ta bort lite varje dag.. dock läskigt över fontanellen? Hur gör man haha

  2. Marie

    jag behandlade vår tös vid ett tillfälle med skorvmedel från apoteket och det lossa, men jag lät det vara sedanb det försvann av sig själv. Vi hade även olja i håret, barnolja