Nina Malmström

Redan maj & fästingvaccin!

Hej bästa ni, hoppas ni mår bra allihopa. Här rullar veckorna på och jag har helt tappat kollen på vilken dag eller vilket datum det är. Efter att ha pratat med vänner och bekanta verkar jag dock inte vara den enda, och det känns ju förstås lite skönt… Redan maj liksom! Vad sjutton hände? Den här veckan slog vädret om helt och hållet – regn och rusk efter flera veckor med strålande solsken. Min kropp fick sig tydligen en riktig chock för jag låg utslagen i migrän i 1,5 dygn. Fruktansvärt, men vilken lättnad när det börjar ge med sig. Nu börjar det helt klart bli på tiden att söka hjälp för detta, nu har jag ju varken graviditet eller amning att skylla på och så här kan jag bara inte fortsätta ha det. Usch!

Annars har det väl inte hänt så jättemycket sedan sist. Igår träffade vi dock ÄNTLIGEN kusinerna i Göteborg (utomhus) efter att inte ha setts på två månader. Oj vilka lyckliga tjejer! Mormor och morfar var också på plats och vi åt pannkaksrullar och drack varm choklad och kaffe. Ingen jätterolig dag vädermässigt, men ändå supermysig. Veckans stora happening blir Isabellas fotbollspremiär imorgon. Idag har vi varit och inhandlat en RIKTIG fotboll, fotbollskor och benskydd. Hon är SÅ taggad! Just nu ute i trädgården och tränar med Gabriel. Haha! Efter fotbollsinköpen åkte vi till Stora Coop där Fästingbussen stod parkerad just idag. Vi brukar ju spendera hela somrarna uppe på Malmön i Bohuslän och där kryllar det bokstavligen av dessa äckliga små kryp, så det känns rätt viktigt. Varenda sommar de senaste åren har jag kommit på halvvägs in i semester att: ”jäklar, vi skulle ju ha vaccinerat oss”. Så det var verkligen på tiden! Vilket kaos det blev dock… För det första slocknade Olivia i bilen på vägen dit så henne fick vi väcka precis innan, stackarn. Hon fattade ju inte alls vart sjutton hon hade hamnat någonstans. Och stackars Isabella ramlade rakt i en stor vattenpöl sekunden innan det var våran tur. Jösses! Hon var jättenervös redan på morgonen så det här bådade ju inte gott. Superledsen och genomblöt. Det har aldrig varit några problem att ta sprutor med Isabella tidigare, men just idag gick det bara inte. Hon GALLSKREK och spjärnade emot trots att vi testade alla möjliga sätt. Till slut fick vi gå ut ur den lilla bussen så hon skulle få en chans att lugna ner sig. Vi pratade i lugn och ro en lång stund och kom överens om att gå in och köpa något gott som hon skulle äta under tiden som sprutan togs. Det blev livets första klubba. Ganska nöjd tjej ändå… Och så vips, var sprutan tagen. Så det gick ju bra till slut, men var en ganska svettig upplevelse. Om en månad är det dags för dos två, men jag och Isabella har redan bestämt tillsammans att köra på samma klubb-strategi så då kommer det förhoppningsvis gå lite smidigare… Har ni vaccinerat er mot TBE?Min stora älskling som är SÅ nöjd över att äntligen få egna snickarbyxor, precis som lillasyster. Jag har fått världens dille på second hand, dessa fyndade jag för 25kr. Vilket fynd va!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.