Skitdag! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Skitdag!

Hej fina ni! Fy, idag har jag haft en så himla dålig dag. Vaknade redan imorse med en skavande känsla i magen och sedan gick bara allt fel därefter. Jag hade noll tålamod med barnen och kände mig som världens sämsta och tråkigaste mamma, och irriterade mig på minsta lilla grej Gabriel gjorde (eller snarare inte gjorde). Usch! Vid sextiden höll jag typ på att explodera så då stack jag hemifrån på en lång promenad i kvällssolen. Mina få promenader i vanliga fall är alltid lika med powerwalks, men nu lät jag mig själv gå i lugn takt och bara försöka andas. Det behövdes verkligen. Jag lyssnade på Skäringer & Mannheimer och sakta men säkert började det där stora skavet i magen krympa. Jag älskar verkligen deras podcast, den är så himla mitt i prick – och får mig alltid att skratta rakt ut, nästan så jag blir generad över att någon som går i närheten tror att jag är en galning. Så himla skönt att få lyssna till någon annans röst är sin egna + familjen för ovanlighetens skull också. Sedan avslutade jag promenaden med att gå in på Willys och köpa en STOR godispåse. Jag föredrar i nio av tio fall choklad framför smågodis, men efter att knappt ha vistats i en mataffär på 2,5 månad hade suget minst sagt börjat smyga sig på. När jag kom tillbaka hem och möttes av två små glädjetjutande barn som bara kastade sig i min famn kändes allt mycket bättre. Att röra en stund på sig är faktiskt något som i princip alltid hjälper när jag känner mig lite låg. Då barnen var mindre blev det mycket barnvagnspromenader, men nu är den minsta inte längre särskilt glad i att sitta still och då blir det såklart svårare. Jag ska ändå försöka komma ut en sväng varje dag, att kvällarna är så ljusa gör det ju också lite lättare (vågar nästan inte att gå ute själv när det är mörkt längre, har blivit så nojig sedan jag blev mamma). Livsviktigt med den där lilla stunden för mig själv – inte minst i dessa tider. Att bara få vila hjärnan från leksaksplock, gnäll och rumptorkande. Det gör det ju dessutom så mycket underbarare att få komma tillbaka hem igen.

Vad hjälper er att må lite bättre när ni har en riktig skitdag?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmie

    Vi vaknade idag av att förskolan som barnen går på hade brunnit ner inatt 🤪 lagom kul start på kristihimmelfärdsdag 😫 så nu går man och väntar på besked hur dom ska göra fram till på måndag då verksamheten ska vara igång igen, eller den verksamhet som går 😔

  2. Michaela Lundell

    Hej där 😀 Tack för att du delar med dig av allt vardags slit. Så skönt att höra flera som är i samma situation som en själv. Känns som att man bara trampar runt i sirap med allt vad det innebär, har dåligt tålamod och blir sur, irriterad och arg på sin sambo. Sen så förstår inte sambon varför man är så sur hela tiden. Det här med egentid är ett måste för mig, men så svårt när man är själv på veckorna med barnen. Idag ska jag vara själv hela dagen och natten, då alla andra i familjen åkt till släktingar. Vad gör man då när man blir själv?!! Vet knappt hur man gör längre. Man vill hinna allt och samtidigt bara sova hela dagen..
    Ha det toppen bra dag Nina. 💖😀
    Kram Kram Mickan