Våra dagar under coronapandemin – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Våra dagar under coronapandemin

Hej på er! Idag känner jag mig mycket bättre än vad jag gjorde igår. Och mycket gladare. Så skönt! Hoppas att ni också mår bra. Jag lovade ju att jag skulle dela med mig om hur vi lägger upp dagarna här hemma nu när ingen av barnen går på förskola och både jag och Gabriel pluggar och jobbar på distans. Isabella går ju normalt hos dagmamma fyra dagar i veckan, men nu har vi valt att ha henne hemma under de senaste tio veckorna på grund av coronapandemin. Jag läser en master i Folkhälsovetenskap och pluggar på 100% samtidigt som jag ju jobbar lite extra med mina sociala medier. Gabriel har flera olika små uppdrag runt om i världen och läser dessutom svenska. Så vårt plugg och jobb rullar ju på, som hos de flesta av er andra, som vanligt – trots att barnen kanske inte går på förskola. Nu har vi ju dock haft Olivia hemma redan innan allt detta kaos bröt ut så visst har vi väl på sätt och vis pusslat och anpassat våra dagar på detta sätt – MEN vi har alltid haft en hel del hjälp av min pappa som kommit och hängt med minstingen en eller två gånger per vecka. Att inte längre ha den fantastiska avlastningen är verkligen något som märks av nu. Sedan blir det självklart lite skillnad på att ha två barn hemma på heltid jämfört med ett, men samtidigt underhåller de ändå varandra himla bra (åtminstone stundtals) och det underlättar ju också.För att någon av oss ska få något vettigt gjort har vi valt att dela upp dagarna. Nu har vi ju möjligheten att lägga upp våra plugg- och jobbtider nästan som vi vill, vilket såklart är mycket tacksamt. Så antingen sitter jag på förmiddagen och då tar Gabriel barnen eller vise versa. Det absolut bästa är om den som inte jobbar eller pluggar kan gå ut med barnen för att leka – då det gör stor skillnad om man slipper bli avbruten av ungar som springer in och avbryter titt som tätt. Vi har i alla fall ett skrivbord inne i sovrummet som har fått bli kontor, så tack och lov går det i alla fall att stänga om sig (vi bor i en trea). Den stunden som Olivia sover mitt på dagen är HELIG, då får Isabella vanligtvis titta på en film vilket betyder att vi får en timme eller två “helt” barnfritt för att göra ärenden – typ hämta upp matkassar, slänga återvinning, tvätta eller ja, bara fortsätta med plugg och jobb. Då lillan vaknar byter jag och Gabriel “skift”. När barnen väl somnat för natten fortsätter oftast arbetsdagen för vår del, så det blir sällan att man kommer i säng särskilt tidigt.

Intensivt absolut, men samtidigt så himla värt det. När det känns stressigt och tufft försöker jag bara tänka att vad fantastiskt egentligen har vi har möjlighet att faktiskt vara hemma alla fyra samtidigt på detta sätt. Emellan varven med deadlines, jobbmöten via telefon, middagsmat som ska lagas och pottor som ska rengöras så får man ju ändå så himla underbara stunder tillsammans. Kommer vi någonsin ha det så här igen? Så försöker jag helt enkelt se det, men jag vet – det är INTE lätt alla gånger. Och samtidigt måste man få lov att känna att det är skitjobbigt också och inte bara rosa moln hela tiden. Då försöker jag sänka ribban en aning, allt måste ju inte vara så himla perfekt. Vägrar barnen gå ut och man inte kommer hemifrån på en hel dag så får det väl bara vara så, det är inte hela världen. Jag måste inte få högsta betyg på mina inlämningar – skulle jag missa en deadline så kommer det alltid ett nytt tillfälle att lämna in. Middagen måste inte vara nylagad varenda kväll, det går lika bra med värmda rester. Det här är en kort period av vårt liv, snart blir det lättare <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.