Nina Malmström

Syskonbråk

Alltså Olivia, helt underbar på alla sätt och vis – men inte alltid så snäll mot sin storasyster. Isabella å andra sidan är alldeles fantastisk med sin lillasyster, hon kan tröttna på henne ibland och vilja vara i fred vilket ju är helt förståeligt – men hon skulle aldrig i livet ens lyfta ett finger, Dock får hon tyvärr själv ta en hel del stryk. Olivia drar Isabella i håret, nyps, slåss och sparkas – gör sönder hennes små byggen med flit och flinar nöjt efteråt. ”Loligt, loligt. Jättekul” säger hon och det bara lyser i ögonen på henne av bus. Absolut inte hela tiden – oftast är faktiskt båda två så himla fina med varandra och leker för det mesta jättebra – men ändå. De där jobbiga stunderna är verkligen inte roliga och jag tycker så himla synd om Isabella, för det gör ju såklart ont och så blir hon givetvis ledsen. Det enda som egentligen hjälper är att vara med hela tiden och vara snabb på att separera om man ser att något är på G att hända, men det går ju inte alltid… Olivia kommer i alla fall nästan jämt efter en stund och säger förlåt, klappar eller kramar sin storasyster, fast sedan händer det igen ändå. Så himla svårt det där. Hon ÄR ju väldigt liten fortfarande och även om hon är himla verbal kan hon förstås inte uttrycka sig riktigt som hon vill ännu, än mindre kontrollera sina impulser. Jag bråkade själv extremt mycket med min storebror, men det började nog inte förrän jag var kanske fyra-fem år. Ärligt talat trodde jag inte ens att så här små barn kunde bråka – lilla O är ju bara 1,5… Hur hanterar ni eventuellt syskonbråk?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Alltså EXAKT samma situation här hemma. Precis allt du beskriver prickar rätt på vår situation. Storebror är 4 och lillasyster fyller 2 alldeles snart. Det är så slitigt att hantera dagarna i ända😫

    1. ninamalmstrom

      Jaa visst är det, men här har det blivit mycket bättre i takt med att lillasyster blir mer verbal och förstår mer. Väldigt skönt! Jag hoppas verkligen det fortsätter i samma riktning, för det finns ju verkligen inget bättre än när de är kompisar och leker eller gosar tillsammans. Hoppas ni har en fin sommar ♥️