Behandling av åderbråck – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Behandling av åderbråck

I betalt samarbete med Åderbråcksklinikerna

Trots flitigt användande av stödstrumpor – först knähöga, sedan lårhöga och slutligen i strumpbyxemodell – fick jag en hel del problem med åderbråck under min senaste graviditet. Åderbråck efter åderbråck ploppade upp från ingenstans och besvären bara förvärrades. Till sist ledde det till att jag sjukskrevs från jobbet. Jag minns med fasa den outhärdligt brännande smärtan i benen efter en hel dag i butiken, och hur jag om morgnarna fick kämpa för att haltande ta mig upp ur sängen. Tack och lov försvann besvären nästan helt efter graviditeten. Jag kunde fortfarande uppleva en viss stumhetskänsla och sveda i benen emellanåt, men det gjorde inte längre ont. Venerna buktade inte heller ut lika mycket som förut. Dock var jag livrädd för att problemen skulle komma tillbaka, och kanske dessutom bli ännu värre, vid en eventuell framtida graviditet – eller i takt med att jag blir äldre. Därför bestämde jag mig för att göra någonting åt mina åderbråck och i början av mars besökte jag Åderbråcksklinikerna i Stockholm för behandling. Det skulle såklart bli kul att äntligen få fläckfria ben igen, men framför allt väldigt skönt att slippa framtida oro.

Åderbråcksklinikerna är en av de ledande specialisterna inom åderbråcksbehandling i Norden och det märktes verkligen. Jag blev så himla fint bemött under mitt besök, personalen var superproffsig och jag kände tydligt att de hade stenkoll på vad de sysslade med. Jag är inget jättefan av sjukhusmiljöer eller liknande så jag var nog ganska nervös innan, men det rådde ett lugn på kliniken i Stockholm som gjorde att jag genast slappnade av en aning. Det hela började med en förundersökning som genomfördes med hjälp av ultraljud. Efter att läkaren konstaterat att det faktiskt var åderbråck som jag hade och avgjort vilken behandlingsform som skulle passa just mig bäst, väntade själva ingreppet. Först tvättade och steriliserade sköterskan mina ben innan det var dags för lokalbedövning. Jag kan väl inte påstå att bedövningssprutorna var särskilt sköna direkt, men de måste ha varit himla effektiva för resten av behandlingen gjorde inte det minsta ont. Mina åderbråck togs bort med laser- och virknålsmetoden, det hela tog ungefär en timma. Därefter bandagerades benen och jag fick ta igen med en stund med kaffe och kaka innan det vankades hemgång.Jag kände mig rätt öm i benen under de första dagarna efter ingreppet och fick ordentliga blåmärken. En och en halv vecka senare var jag dock iväg och åkte skidor utan några som helst problem. Nu har det gått tre månader sedan jag behandlade mina åderbråck på Åderbråcksklinikerna och den värsta svullnaden har lagt sig. Det är dock vanligt att man ser lite mörbultad ut ett bra tag efter behandlingen och slutresultatet går att konstatera först efter cirka sex månader. Jag är i alla fall jättenöjd hittills och den ganska så utbuktande venen som slingrade sig runt hela mitt högerben är så gott som borta. Jag kan även se en klar förbättring i mina knäveck, men framför allt så har jag inte alls upplevt den där tyngdkänslan som tidigare kunde smyga sig på i benen efter en dag med mycket springande fram och tillbaka. Jag har dock fortfarande en del ådernät, men även det behandlar Åderbråcksklinikerna – så det blir nog nästa grej för min del.Svullnaden och blåmärkena har nu lagt sig, men jag har fortfarande små röda ärr kvar från ingreppet. De kommer dock blekna bort med tiden. Slutresultatet kan konstateras efter cirka sex månader.

Åderbråcksklinikerna finns i flera städer runt om i hela landet och de använder endast de modernaste och skonsammaste metoderna för att behandla såväl åderbråck som ådernät. Just nu kan ni boka in en gratis förundersökning, gäller till och med 17 juli.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.