Nina Malmström

Ett besök till Nordens Ark

Här kommer ett sent litet kvällsinlägg innan jag kryper ner mellan mina gullskruttar. Här i sommarstugan knör vi ihop oss minst sagt och min lilla familj samsas på typ sex kvadrat. Jag klagar inte då jag ÄLSKAR att samsova, typ det mysigaste som finns, men kanske sover vi ändå lite bättre ute i boden nu när vi har en pappa på 1 och 80 mindre som sovsällskap. Även om vi såklart saknar honom väldigt.

Igår var vi som sagt på Nordens Ark en sväng och det var som alltid lika poppis bland barnen. Trots att vi var där i närmare fem timmar hann vi bara med den Vilda parken – det vill säga delen med bland annat tigrar, leoparder, vargar och de söta små röda pandorna. Jag har lovat ett till besök när Gabriel är tillbaka igen, så vi får kika på alla hästar, grisar, getter och kaniner på Lantgården också. Hur som helst, så läste vi att det skulle vara ”corona-anpassat” på Norden Ark och därför bokade vi biljetter kvällen före, men ärligt talat har jag nog aldrig varit med om att det varit så mycket folk i parken som det var igår. Och då har jag säkert varit där minst en gång om året sedan jag var liten. Hela parkeringen var fullproppad med bilar och hade det inte varit för att barnen var så himla peppade på besöket, så hade jag nog vänt redan där och då. Inne i parken är det ju väldigt gott om utrymme tack och lov, men det kändes ändå lite smått obehagligt på vissa ställen måste jag säga. Rätt tråkigt faktiskt, det här var typ första ”aktiviteten” så här under den rådande pandemin som vi vågade oss på och så får man en sådan upplevelse. Sedan var såklart själva besöket jätteuppskattat av barnen och alla hade så himla roligt, men att det var så galet mycket folk kändes ganska olustigt om jag ska vara ärlig. Nu var vi visserligen där en gråmulen lördag vecka 29, vilket kanske med facit i hand inte var den mest ultimata dagen att besöka en djurpark på – men ändå, enligt de själva så skulle det ju trots allt vara ”corona-anpassat”. Den anpassningen upplevde jag inte som tillräcklig igår, tyvärr. Så det där utlovade återbesöket tar vi nog i slutet av säsongen när det inte är lika mycket folk.

Jag hade ganska fullt upp med att hålla koll på mitt ena lilla yrväder så inga häftiga djur fastnade på min kamera. Däremot yrvädret själv på den omåttligt populära lekplatsen precis utanför entrén. Barnen vill aldrig gå därifrån!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kristina

    Om det är. någon tröst vet jag inte men det är lika mkt folk överallt denna sommar. Jag gissar att det beror på att så många hemestar i år. Jag tycker det är mest jobbigt på alla parkeringar- är rädd för att köra eller backa på ngn när man letar plats.