Olivia snart 2 år – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Olivia snart 2 år

Hej fina ni! Sist jag skrev en uppdatering om lilla O var hon bara 16 månader, och nu fyller hon alltså redan TVÅ ÅR om mindre än en månad. Så kanske vore det på sin plats med ett sådant inlägg ikväll, är ju faktiskt himla kul att kunna se tillbaka på i efterhand. Herregud, snart två år. Min lilla pluttbebis – vad sjutton hände där?! Och var sjutton ska jag börja? Vårt underbara lilla yrväder! Alla borde ha en Olivia i sina liv, för jösses vad galet rolig hon är. Att det kan rymmas så mycket personlighet i en sådan liten kropp är ett under i sig. Olivia är verkligen en riktig busunge som bara ÄLSKAR att toka sig och få andra att skratta samtidigt som hon har en vilja så stark att den säkerligen kan förflytta berg – alltså hjälp, jag har nog aldrig mött någon envisare. Bara det att hon hux flux helt på eget bevåg bestämde sig för att sluta med blöja i våras och sedan dess knappt haft en endaste olycka… Olivia vet exakt vad hon vill med andra ord och blir det inte så rasar hela världen samman. Ett rätt så hett temperament kan man säga. Tack och lov blir hon oftast samma sprudlande lilla solsken lika snabbt igen och då är hon verkligen världens goaste. Jättegosig liten tjej som älskar att mysa i famnen, pussas och vara nära. Jag njuter av varje sekund!Olivia är en riktig liten babbelbyxa, pratar sedan länge i jättelånga meningar och upprepar precis allt man säger. Hon har världens ordförråd där själva antalet omöjligt går att räkna. Hon pratar mest svenska, men förstår allt som pappa säger på portugisiska och använder ibland några ord själv. Hon kan räkna långt på båda språken och gör det mer än gärna. Annars går hon nästan alltid runt och sjunger och är expert på hur alla sångtexter går. “Habibi”, “Sudda sudda bort din sura min”, “Är du vaken Lars?”, “Här kommer Pippi Långstrump” och “Bamse” är favoritsångerna. Haha!Största idolen är helt klart Isabella. Olivia har ögonen på sin storasyster konstant och vill alltid göra exakt likadant. Frågar man henne hur gammal hon är svarar hon oftast stolt som en liten tupp “fyra och ett halvt”. Barnen är för det mesta helt fantastiskt fina mot varandra, även om de såklart ryker ihop emellanåt. Isabella skulle aldrig i livet få för sig att ens kröka ett hår på sin lillasysters huvud, men Olivia har inte alltid varit riktigt lika snäll tillbaka. Just att dra syrran i håret är något som hon gjort en hel del, men det har tack och lov blivit väldigt mycket bättre nu i sommar. Jag hoppas och väljer att tro att det beror på att Olivia har blivit större, förstår mer liksom kan uttrycka sig bättre nu och att det därmed kommer fortsätta i rätt riktning. Vi får väl se om jag har rätt, eller om det kanske bara är en önsketanke 😉 Olivia älskar i alla fall när Isabella bjuder in henne i sina lekar och gillar även att leka med andra barn. Speciellt bebisar är hon alldeles tokig i och hon tycker så himla mycket om att gulla med sin lillkusin på fem månader. Även djur är något av det bästa Olivia vet.Olivia är grym på att leka själv – kan sitta hur länge som helst och bläddra i små böcker, rita, leka med dockor, gosedjur eller små figurer. Pussla är också väldigt kul, men att hoppa studsmatta och gunga slår nog ändå allt annat. Bada är också himla skoj! Hon har en himla kroppskontroll och har kunnat slå kullerbyttor helt själv sedan i typ vintras. Hon är för det mesta helt orädd och tvekar inte en sekund inför att typ klättra allra högst upp i en klätterställning eller att slänga sig i vattnet från bryggan. Samtidigt som Olivia är en mycket framåt tjej som stornjuter av uppmärksamhet kan hon dock i vissa situationer bli väldigt blyg. Det ska bli himla intressant att se hur hon reagerar på förskolan nu till veckan. Hon har massa spring i benen och sällan tålamod till att sitta still några längre stunder i tv-soffan. Vid fredagsmyset sitter hon kvar tills popcornen och druvorna är slut, men sedan är det full fart som gäller igen. Apropå mat så äter Olivia det mesta, men det går lite i perioder. Vi har försökt hålla på sötsaker och liknande precis som vi gjorde och forfarande med Isabella, men som ni ser på bilderna nedan har vi förlorat glass-fighten nu i sommar. Helt klart det bästa hon vet! Lilla O sover förresten fortfarande på dagen, gärna i två-tre timmar – en riktig liten sömntuta med andra ord som även sover gott om nätterna (tack tack tack för det!). Det hade jag också tänkt göra nu, natti natti <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.